Stołówka szkolna

 
Jadłospis
Poniedziałek 10-06-2024
  Zupa z fasolką szparagową z rozdrobnionym mięsem drobiowo-wieprzowym 400 g (woda, udziec z indyka b/s, łopatka b/k, ziemniaki, fasolka szparagowa, marchewka, pietruszka, seler, por, natka, śmietana 12% [mleko], lubczyk, pieprz, sól), chleb wieloziarnisty [gluten, sezam] 100 g, brzoskwinia 100 g.
Wtorek 11-06-2024
  Placuszki drobiowe pieczone 100 g (filet z piersi kurczaka, jaja, cebula, mąka ziemniaczana, olej rzepakowy, czosnek, papryka słodka, sól, pieprz), kasza bulgur gotowana [gluten] 150 g, sałatka z pomidora ze szczypiorkiem 120 g, sok jabłkowo- truskawka 200 ml.
Środa 12-06-2024
  Zupa zalewajka z rozdrobnionym mięsem wieprzowo-drobiowym, jajkiem i kiełbasą 400 g (łopatka b/k, udko z kurczaka, ziemniaki, woda, jaja, kiełbasa swojska, barszcz biały w butelce, marchewka, pietruszka, seler, por, cebula, chrzan, śmietana 12% [mleko], czosnek, majeranek, lubczyk, pieprz, sól), chleb wieloziarnisty 100 g [gluten, sezam].
Czwartek 13-06-2024
  Makaron z serem i musem truskawkowym 450 g (makaron [gluten, jaja], ser twaróg [mleko], jogurt naturalny [mleko], śmietana 12% [mleko], cukier), mus truskawkowy (truskawki zmiksowane, cukier), woda z miodem, miętą i cytryną 250 ml.
Piątek 14-06-2024
  Kotlety rybne pieczone 100 g (filet z ryby, jaja, bułka sucha [gluten], bułka tarta [gluten], pieprz, sól), ziemniaki gotowane 150 g, mizeria 120 g (ogórek zielony, szczypiór, śmietana 12%, sól, pieprz), sok jabłko-gruszka 200 ml.
Poniedziałek 17-06-2024
  Zupa pomidorowa z rozdrobnionym mięsem drobiowo-wołowym 400 g (udziec z indyka, rozbratel b/k, woda, ryż biały, przecier pomidorowy, marchewka, pietruszka, seler, por, śmietana 12% [z mleka], natka, koperek, lubczyk, pieprz, sól), pieczywo pszenno-żytnie 100 g (mąka pszenna, mąka żytnia, woda, drożdże) brzoskwinia figo 100 g.
Wtorek 18-06-2024
  Kotlet schabowy panierowany pieczony 110 g (schab b/k, jaja, bułka tarta [pszenica], pieprz, sól), kasza bulgur [pszenica] 150 g, mizeria 120 g (ogórek zielony, szczypiorek, śmietana 12% [z mleka], sól, pieprz nat.), kompot wieloowocowy (woda, owoce mieszane, cukier) 250 ml.
Środa 19-06-2024
  Zupa ogórkowa z  rozdrobnionym mięsem drobiowo-wieprzowym 400 g (woda, udko z kurczaka, łopatka b/k, ziemniaki gotowane, ogórki kiszone, marchewka, pietruszka, seler, por, śmietana 12% [z mleka] natka, lubczyk, pieprz, sól), pieczywo pszenno-żytnie 100 g (mąka pszenna, mąka żytnia, woda, drożdże) banan 150 g.
Czwartek 20-06-2024
  Pierogi z mięsem polane duszoną cebulą 250 g (mięso wieprzowe, mięso z indyka, kapusta kwaszona, cebula, mąka pszenna [gluten], jaja, olej rzepakowy, marchewka, seler, pietruszka, pieprz , sól), surówka z młodej kapusty, jabłka i pora z olejem 150 g, sok jabłkowy 100% 250 ml.
Piątek 21-06-2024
  Zakończenie Roku Szkolnego i…WAKACJE! 🙂

Do przygotowania posiłków używany jest olej rzepakowy. Dzienne zużycie soli na jedno dziecko wynosi 1,5 g, cukier dodany do 250 ml gotowego napoju do spożycia wynosi 5 g tj. 6,25 g miodu naturalnego.
Do sporządzenia potraw używane są tylko przyprawy naturalne bez konserwantów.
Alergeny zostały oznaczone pogrubioną czcionką w kolorze niebieskim
.

Uczniowie mogą zamawiać obiady nawet na pojedyncze dni, pod warunkiem, że zamówienie będzie złożone co najmniej dwa dni robocze przed wybranym terminem.
Cena obiadu 5 zł 50 gr. (od 1 września 2022 r.)

UWAGA!
Zaplanowany jadłospis może ulec zmianom z przyczyn niezależnych od szkoły.

Informacja:
Płatności za obiady można dokonać przelewem na konto Publicznej Szkoły Podstawowej z Oddziałami Integracyjnymi i Sportowymi nr 5 im. Jana Pawła  II w Pionkach.

Nr konta: 03 9141 0005 0011 7025 2000 0020

W tytule przelewu proszę wpisać „Opłata za obiady” oraz imię i nazwisko dziecka.


Płatności dokonujemy do 10 dnia każdego miesiąca.

Kwota w czerwcu to 77,00 zł. (14 dni żywieniowych).
Prosimy o nieprzekraczanie podanej kwoty.

Istnieje też możliwość wpłaty u intendenta.
   Numery kontaktowe: 48 3121737
     – Sekretariat: wew. 21
     – Intendent: wew. 24