Stołówka szkolna

 
Jadłospis
Poniedziałek 14-04-2025
  Pyzy z mięsem polane duszoną cebulą 250 g (ziemniaki, mąka ziemniaczana, mięso wieprzowe, mąka pszenna [pszenica], jaja, cebula, marchew, pietruszka, seler, olej rzepakowy, bułka sucha [pszenica] pieprz sól), surówka z pekińskiej kapusty (kapusta pekińska, jabłka, marchewka, por, koperek, jogurt naturalny, sól, pieprz) 150 g, sok jabłkowy 200 ml.
Wtorek 15-04-2025
  Barszcz biały z rozdrobnionym mięsem wieprzowo-drobiowym 400 g (łopatka b/k, udko z kurczaka b/s, udziec z indyka b/s, woda, jaja, kiełbasa biała, kiełbasa swojska [mięso wieprzowe 115 g/100 g, czosnek, woda, przyprawy naturalne], barszcz biały w butelce, marchewka, pietruszka, seler, por, cebula, chrzan tarty, śmietana 12% [z mleka], czosnek, majeranek, lubczyk, pieprz, sól), pieczywo pszenno-żytnie/gaham 100 g (mąka pszenna, mąka żytnia, woda, drożdże), banan 150 g.
Środa 16-04-2025
  Ferie świąteczne.
Czwartek 17-04-2025
  Ferie świąteczne.
Piątek 18-04-2025
  Ferie świąteczne.
Poniedziałek 21-04-2025
  Ferie świąteczne.
Wtorek 22-04-2025
  Ferie świąteczne.
Środa 23-04-2025
  Zupa krupnik z rozdrobnionym mięsem drobiowo-wieprzowym 400 g (udziec z indyka, udko z kurczaka, rozbratel b/k, woda, kasza jęczmienna perłowa [gluten], marchewka, pietruszka, seler, por, natka pietruszki, lubczyk, pieprz, sól), pieczywo pszenno-żytnie/graham 100 g (mąka pszenna, mąka żytnia, woda, drożdże), mandarynka 80 g, serek waniliowy 150 g (mleko, cukier, naturalny aromat waniliowy, kultury bakterii mlekowych).
Czwartek 24-04-2025
  Spaghetti z mięsa wieprzowego z warzywami duszone 450 g (łopatka b/k, makaron [pszenica, jaja], przecier pomidorowy, marchewka, seler, cebula, czosnek, ser żółty [z mleka], woda, mąka pszenna, mąka ziemniaczana, bazylia, oregano, zioła prowansalskie, lubczyk, papryka słodka, majeranek, pieprz czarny i ziołowy, sól), sok jabłko-rabarbar 100% 200 ml.
Piątek 25-04-2025
  Paluszki rybne pieczone 120 g (filety z ryb miruna i morszczuk, mąka pszenna [pszenica], skrobia ziemniaczana, olej, drożdże, mogą zwierać mięczaki), ziemniaki gotowane 150 g, sałata lodowa z pomidorem, szczypiorkiem i jogurtem naturalnym [z mleka], kompot z wiśni (woda, wiśnie, cukier) 250 ml.

Do przygotowania posiłków używany jest olej rzepakowy. Dzienne zużycie soli na jedno dziecko wynosi 1,5 g, cukier dodany do 250 ml gotowego napoju do spożycia wynosi 5 g, do wody z cytryną dodawany jest miód naturalny tj. 6,25 g miodu naturalnego.
Do sporządzenia potraw używane są tylko przyprawy naturalne bez konserwantów (mogą zawierać śladowe ilości glutenu).
Alergeny zostały oznaczone pogrubioną czcionką w kolorze niebieskim
.

Uczniowie mogą zamawiać obiady nawet na pojedyncze dni, pod warunkiem, że zamówienie będzie złożone co najmniej dwa dni robocze przed wybranym terminem.
Cena obiadu 5 zł 50 gr. (od 1 września 2022 r.)

UWAGA!
Zaplanowany jadłospis może ulec zmianom z przyczyn niezależnych od szkoły.

Informacja:
Płatności za obiady można dokonać przelewem na konto Publicznej Szkoły Podstawowej z Oddziałami Integracyjnymi i Sportowymi nr 5 im. Jana Pawła  II w Pionkach.

Nr konta: 03 9141 0005 0011 7025 2000 0020

W tytule przelewu proszę wpisać „Opłata za obiady” oraz imię i nazwisko dziecka.


Płatności dokonujemy do 10 dnia każdego miesiąca.

Kwota w kwietniu to 60,50 zł. (11 dni żywieniowych).
Prosimy o nieprzekraczanie podanej kwoty.

Istnieje też możliwość wpłaty u intendenta.
   Numery kontaktowe: 48 3121737
     – Sekretariat: wew. 21
     – Intendent: wew. 24