|
"Swojskie
klimaty"
potrawy regionalne
|
Do
konkursu na najlepszą potrawę regionalną przystąpiło
wiele grup uczniowskich naszej szkoły, a on sam
wzbudził wiele emocji zarówno wśród uczniów jak i grona
nauczycielskiego, które miało ocenić potrawy i
wyłonić zwycięzców.
Uczniowie przygotowywali różne potrawy. Ich
wygląd, a jak się później okazało również i smak,
świadczył o wielkim wkładzie pracy i zaangażowaniu w
przygotowanie.
Na odświętnie nakrytym stole można było
znaleźć: gołąbki z mięsem i ryżem, zsiadłe mleko,
twaróg domowy, masło, swojski chleb, krupnik majowy
warszawski, czerwony barszcz, porkę, swojski smalec,
łazanki, kompot z truskawek i inne. Wybór najlepszej
potrawy był bardzo trudny. Każdy z oceniających mógł
oddać tylko jeden głos na jedną z prezentowanych
potraw.
Wyniki
rywalizacji:
- I miejsce - gołąbki z
mięsem (klasa 6c)
- II miejsce - masło (klasa
2b)
- III miejsce - krupnik majowy
warszawski (5d)
Każda klasa,
która wzięła udział w konkursie, bardzo solidnie
podeszła do zadania. Potrawy były smaczne i estetycznie
podane.
Powrót
do "Wydarzyło się w roku szkolnym 2008/2009"
|